You are here >   Nieuws | Blog
  |  Login
Gouden handdruk en Stamrecht BV - Nieuws en blog

CLarus in het nieuws:

Belastingdienst presenteert nieuwe richtlijnen voor leningen uit een Stamrecht BV
Nieuws
Na een onderzoek is de belastingdienst erachter gekomen dat veel Stamrecht BV's in zwaar weer dit te danken hebben aan foutieve leningen. Gevolg...
Lees verder>>

Advocaatkosten bij ontslag niet aftrekbaar
Nieuws
Na een recente uitspraak blijkt maar weer eens het feit dat de kosten van een advocaat bij het aanvechten van ontslag niet aftrekbaar zijn.
Lees verder>>

Imago limited (Ltd) loopt deuk op
Nieuws
Buitenlandse rechtsvorm trekt in Nederland vooral 'verkeerde' ondernemers aan....
Lees verder>> 

Nieuws
De antwoorden op de 50 vragen die de Consumentenbond aan de Belastingtelefoon stelde, waren grotendeels fout of incompleet. Slechts 17 antwoorden waren correct.
 
Blog - Marnix Wansink 
De Rabobank heeft een uitkeringsrekening op de markt gebracht waarbij de mogelijkheid is ingebouwd om tussentijds de uitkeringen te stoppen, wij geven een uitleg van de achterliggende werking.
 
Blog - Kevin van den Barselaar 
Dankzij het gratis bankspaarsysteem van Clarus wordt ervoor gezorgd dat onze klanten hun geld altijd bij de aanbieder met de hoogste rente hebben staan.
 
Blog - Marnix Wansink 
Een stakingswinst kan, net als een gouden handdruk, geheel bruto worden ondergebracht door gebruik te maken van de speciale aftrekmogelijkheden.
 
Nieuws
Bijna 80 procent van de werkgevers vindt dat werknemers recht hebben op een gouden handdruk bij ontslag. Wel is meer dan de helft voor een versobering van de huidige regels.
 
Jurisprudentie
Indien kinderen de aandelen van een Stamrecht BV erven dient hierover erfbelasting te worden betaald. De vrijstelling via de bedrijfsopvolgingsfaciliteit geldt alleen wanneer de Stamrecht BV ook een onderneming drijft. 
 
Blog - Marnix Wansink 
Te vaak komt het voor dat de oprenting in de stamrechtovereenkomst niet optimaal is opgesteld. Daarnaast geven veel accountants een verkeerd advies door te stellen dat de oprenting zo hoog mogelijk moet zijn. 
 
Jurisprudentie 
Wegens een gebrekkige administratie heeft een verder 'simpele' lening geleid tot een conflict met de fiscus waarin de ontslagvergoeding als afgerekend is beschouwd. 
 
Jurisprudentie 
De rechter heeft bepaald dat de Stamrecht BV verrekend moet worden bij echtscheiding. 
 
Nieuws 
De aangifte voor Stamrecht BV's wordt eenvoudiger aangezien er minder gegevens te hoeven worden ingevuld bij de elektronische aangifte. 
 
Blog - Kevin van den Barselaar 
Nu de wet aangaande de Flex-BV door de Eerste Kamer als niet-controversieel is bestempeld is deze opzet een stuk dichterbij. 
 
Blog - Marnix Wansink 
Af en toe komen we (internet)partijen of theoretici tegen die aangeven dat de Limited danwel een stichting een beter alternatief is als stamrechtbeheerder dan een BV. Ik zal een overzicht van de verschillen aangeven in dit blog. 
 

Wéér ruzie over het ontslagrecht
Nieuws
Het debat over het ontslagrecht gaat maar door. Minister Donner (Sociale Zaken, CDA)  is voor de tweede keer teruggefloten door de Tweede Kamer over zijn wetsvoorstel om ontslagvergoedingen bij inkomens vanaf 75.000 euro te beperken tot één jaarsalaris.
Lees verder >>


Verplicht elke baan accepteren na 1 jaar WW
Nieuws
Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft het plan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) gesteund om werklozen die langer dan een jaar WW ontvangen, vanaf te verplichten elke baan die wordt aangeboden te accepteren.
Lees verder >>

Vakbonden houden vast aan oude exitformule
Nieuws
Het lukt de vakbonden bij een meerderheid van de sinds januari afgesloten sociale plannen om de oude, gunstige, kantonrechtersformule overeind te houden. Dat blijkt uit een rondvraag van het Financieel Dagblad krant onder de bonden.
Lees verder >>

Social Sharing Sites
 

Hoofdkantoor Den Haag
Bankaplein 3
2585 EV  DEN HAAG

Vestiging Venray
Langstraat 125
5801 AC  Venray

tel : 070- 416 16 05
fax : 070- 416 16 26
info@clarusadvies.nl